El documental

SINOPSI

Si la cultura d’un poble és la seva identitat, aleshores Sant Feliu de Llobregat és el seguici. I el correfoc. I el bany d’escuma, i els cercavila, i els concerts… Perquè l’essència de Sant Feliu es concentra a la Festa de Tardor.

L’octubre de 2011 dos santfeliuencs van recórrer els carrers de la ciutat amb una càmera i un micròfon, amb la intenció d’elaborar el document audiovisual més complet que mai hagi tingut la Festa de Tardor. Una pel·lícula que mostrés les desenes d’actes que formen la celebració, a través de la percepció de centenars de persones que expliquen la seva experiència mentres la viuen. Aquest n’és el resultat.

“Festardor” és un documental d’Albert Bonet i Joan Lorenzo, produït per pod.cat i Calaix de Sastre.

EL DOCUMENTAL

Fa un any, l’Albert Bonet i el Joan Lorenzo van sortir al carrer per testimoniar des de dins la festa més popular i espectacular de Sant Feliu de Llobregat, la Festa de Tardor. Amb la producció de pod.cat i Calaix de Sastre, aquesta pel·lícula mostra, a peu de carrer, tots els esdeveniments que tenen lloc a la Festa de Tardor. Mai s’havia fet un recull tan complet i extens d’aquest patrimoni festiu.

Amb la voluntat de recollir les vivències de la Festa actual, va sorgir la idea de crear un documental que perdurés com a material de gaudi, amb valor històric i didàctic. “Festardor” és un reportatge atemporal que mostra la pluralitat d’una festa viva, activa, amb diversitat d’opcions i punts de vista, intergeneracional i aglutinadora, tradicional, esportiva i innovadora alhora.

S’han recollit declaracions de més de 300 persones al llarg dels 50 actes que es van enregistrar. Més de 18 hores de material audiovisual

ESTRUCTURA

El llargmetratge està dividit en capítols, que agrupen temàticament diferents activitats de la Festa. Conté imatges espectaculars, des de diferents punts de vista i de dins mateix, com si la càmera fos els ulls d’un participant més de la Festa que troba caliu, diversió i un esclat d’emocions amb la resta de ciutadanes i ciutadans. Una persona més que “fa tardor”.

“Festardor” és testimoni del punt d’inflexió d’una Festa en constant renovació, creada per la voluntat i l’esforç del ric teixit associatiu i ciutadà de Sant Feliu.

 

Comments are closed.